Бутер тестото е моята слабост. Правя заготовки всеки месец, за да мога по-късно просто да извадя тестото от фризера и да сготвя каквото и да било. Когато съм в настроение, пека сладки красиви пайове . И когато времето тече, правя бързи бутер тестени изделия с месо, а пък когато съвсем нямам време взимам едно готово от магазина и си решавам много проблеми
Ястието, чиято рецепта спокойно мога да препоръчам на приятелите си, е съвсем просто. Просто трябва да опитате тези бомбички . Домашните любимци ще бъдат във възторг!
Съставки
Телешка кайма 250 гр
Бутер тесто 500 гр
Яйце 1бр
Лък 1 бр
Сол 0,25 ч.л.
Черен пипер (смлян) щипка
Подготовка
За направата на пайовете използвахме смесена свинска и телешка кайма. Разбъркайте нарязания лук в нея, посолете и поръсете пипер в сместа.
Вземете готово бутер тест. Разпънете го на слой и нарежете на квадрати 10 на 10 см. Започнете да оформяте продуктите. Направете малки топчета от кайма.
Поставете топка кайма в центъра на квадратите с тесто. Издърпайте краищата на квадрата нагоре и свържете. Поставете баничките върху хартия за печене в тавичка
Намажете заготовките с разбито яйце. Използвайте нож, за да направите разфасовки върху всяка пита, така че да получите листенца.
Сервирайте с кетчуп и горчица. Можете да добавите нарязана кориандър или други подправки към каймата. Като цяло ястието е доста просто, но интересно.. Харесвате ли рецептата? Очакваме вашите отзиви!