Необходими продукти:
400 грама кайма смес
1 глава кромид лук
80 грама галета
чили на вкус
черен пипер
50 милилитра растително масло
70 милилитра студена вода
5 яйца
100 милилитра прясно краве мляко
¼ връзка магданоз
150 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука на ситно. Сложете го в купа, добавете каймата, яйцето, галетата, 1 яйце и овкусете със сол, чили на вкус и мелен черен пипер.
Вземете форма за печене с размери 21 на 15 на 6 сантиметра и намажете с малко краве масло. Сложете каймата в нея и с ръце разпределете равномерно по дъното и стените на съда.
В купа сложете останалите яйца, прибавете прясното мляко и щипка сол и разбъркайте. Настържете кашкавала на едро ренде и го поръсете по дъното на формата за печене. След това полейте с яйчната смес.
Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 35-40 минути или до златисто.
Извадете, махнете формата и нарежете. Поднесете ястието топло с гарнитура по избор.