Взривяващо вкусно е: Замотано пиле с кашкавал и доматен сос - нямам търпение пак да го сготвя!
26 Август 2016
32238
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Енчиладас - традиционно ястие от мексиканска кухня, истинско бижу за феновете на пикантните храни. Нашата подобрена версия на това ястие се състои от питки тортиля, пълнени и навити на руло. След това всичко се пече на фурна.
Става страхотно!
Продукти:
1 глава лук
4 скилидки чесън
400 гр. домати
80 мл зехтин
800 гр. пилешка кайма
1,5 ч.л. сол
0,5 ч.л. черен пипер
100 гр. захар
0,5 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. риган
100 гр. кориандър
300 гр. кашкавал
5 бр. тортии
Приготвяне:
- Пригответе соса: Обелете лука, чесъна и лютите чушки. Ситно нарежете всичко, след това запържете за около 5 минути. Добавете в зеленчуците едро нарязаните домати в соса от консервата. Подправете със сол, добавете захар, черен пипер, разбъркайте и гответе още 5-7 минути.
- В друг тиган запържете мляното пилешко със зехтина, докато течностна се изпари. Месото трябва малко да покафенее. Добавяне червен пипер, сол, риган и кимион. Използвайте и други подправки на вкус. Гответе още 5 минути.
- Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете тавичка и изсипете половината от соса в нея.
- След това върху всяка тортия сложете по 3 супени лъжици пилешко месо, поръсете с малко настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
- Навийте на руло. Сложете го върху соса в тавата. Повторете с останалите тортии.
- Когато тавата се напълни, попълнете всички празнини със соса, поръсете с още кашкавал и нарязан магданоз.
- Пъхнете във фурната за 20 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари