Стъпка 1: Отделете белтъците от жълтъците. Покрийте белтъците с фолио и ги оставете в хладилника. Кремът, получен от студени белтъци, става по-твърд.
Стъпка 2: Включете фурната на 170 градуса, а междувременно разтопете шоколада на водна баня. Разбийте студените белтъци на твърд сняг.
Стъпка 3: В белия шоколад поставете крема сиренето и разбъркайте хубаво, за да се хомогенизира сместа. Дръпнете сместа от котлона и добавете жълтъците. Отново разбъркайте добре, за да се съединят съставките. Добавете 1/3 от белтъците и разбъркайте внимателно с шпатула. Щом сместа ги поеме, добавете и останалите белтъци на още две порции.
Стъпка 4: Изсипете тестото в тава за печене и я поставете в по-голяма тава, напълнена до половината с вода.
Стъпка 5: Печете 15 минути на 170 градуса, след което още 15 минути на 160 градуса. След това изключете фурната и оставете сладкиша още 15 минути вътре.
Стъпка 6: Поднесете го поръсен с пудра захар и по желание - с настърган бял шоколад.
СЪВЕТ: Сладкишът се получава сравнително нисък, ако искате по-висок, удвоете съставките.