Видове студено кафе по света

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Видове студено кафе по света
35690
Снимков материал: pixabay.com
Видове студено кафе по света

Температурите се повишават и всички ние бавно, но сигурно  изхвърляме топлото кафе и го заместихме с чаша студено кафе разхлаждащо за летните горещини. Ако искате да научите повече за приготвянето студено кафе по света, продължете с четенето. Със сигурност ще се запомните някой интересен факт, който ще го споделите с приятелите си. Плюс това с информацията, която ще получите от този текст винаги ще можете като посетите някоя страна да знаете какво студено кафе да си поръчате.

Cold Brew (Коудър бру)

Въпреки че звучи луксозно и с него ще ви почерпят във всички модерни кафенета в Америка, оборудването, с което се прави това кафе изобщо не е нещо специално.Става дума за апаратите за кафе като Toddy или Filtron. Както и да ви звучи това, крайният продукт от този начин на вземане на студено кафе е наистина фантастично. Кафето се оставя да се прецежда през филтъра 12-24 часа, преди дасе сервира се разрежда с вода или мляко.

Подобна подготовка освобождава кафето от киселините, което е чудесно за тези, които имат проблеми със стомаха. Кафето, което се получава накрая има уникален вкус, богат аромат. Да имате такъв уред в дома е добра инвестиция, тъй като кафето остава свежо в хладилник  до две седмици. Вижте как се прави това кафе във видеото по- долу.

Също cold brew се продава и в бутилки, които могажете да поръчате онлайн.

Продават се два вида: готови за пиене Stumptown Stubbies , но също и концентрати, които се разтварят с мляко и вода.

Японско студено кафе

Противно на предишния метод японското студено кафе се приготвя, така че горещо кафе се налива върху лед. Тайната е в инстантното охлаждане, което запазва свежите аромати, оригиналния аромат и характеристиките на обикновена чаша кафе.

За да направите това кафе у дома сварете двойно по-малко количество вода отколкото обикновено. Не забравяйте, че най-важното е горещото кафе да пада директно върху леда. След изсипването на кафето може да добавите още лед, мляко и захар.

Kyoto (Киото)

Стъклените съдове, в които се приготвя това кафе подобно на лабораторно оборудване и може да ги намерите в модерните кафенета 

За да се направи Киото, отгоре в цилиндъра се добавя вода, която бавно капе в съда с кафе под него и всяка капка се прецежда в тавата отдолу. Колкото и да звучи сложно, но е по-бързо от подготовката на Коудър бру, защото, за да се отцеди цялото кафе са необходими 8 часа. Този изискан начин на подготовка позволява на кафето да запази своите характеристики. Някои пък твърдят, че няма разлика във вкуса между Коудър бру и Киото..

New Orleans Cold Brew (Ню Орлиънс Коудър бру)

Ако някога отидете в Ню Орлиънс ето какво трябва да пиете. Кафето се приготвя така, че в съд с вода се добавя кафе и се оставя да престои 12 часа. В една цедка се слага книжен филтър за кафе и се прецежда кафето. В кафето се добавя лед, захар или мляко по желание. .

Различни видове студено еспресо

Можете да ги намерите в почти всяко кафене, а с еспресо машина в дома може да направи чудеса. Въпреки че при нас е много по-популярен студеното разтворимо кафе, този сезон може да се обърне повече внимание на студен еспресо. За да се приготвят такива кафета може да се добави много лед в обикновено кафе или да се добави студено мляко в кафето. Някои бармани може би слагат в еспресото кубчета лед, но все пак опитайте. Може би това ще бъде вашето ново любимо кафе.

Shakerato (шекерато)

Когато вече говорим за еспресо с лед, шекерато е италианско студено кафе, което постепенно започва да набира скорост и в някои италиански кафенета в Америка.Ще го намерите във всяко подобно италианско кафене. Става дума за еспресо, захар и лед, разтворени в шейкър. Кафето обикновено се сервира в стъклена чаша. Но това не е всичко. Има много версии на този бърз и интересен микс от добавяне на различни плодови вкусове до алкохол.

Ca Phe Sua Da във Виетнам 

Виетнамското кафе - запечени черни зърна кафе с лошо качество. Традиционно, ca phe sua da се готви с малък метален филтър поставен върху стъклена чаша с кондензирано мляко. След около 5 минути  се добавят  млякото и  леда. Въпреки това,много кафенета и ресторанти във Виетнам разбираемо са избрали за разтворимо кафе заради значителната икономия на време.

Гръцко фрапе

Без голяма философия се смесват разтворимо кафе, захар и студена вода в шейкър или с машина и се добавя лед, а по желание и мляко. Интересното е, че този вид кафе е изобретен съвсем случайно през 1950 г. от един служител на Нестле, който имал топла вода за кафе. Това кафе е много популярно, но не само в Гърция.В Америка фрапето обикновено се прави с внесено Нескафе от Гърция, за което се смята, че е по-силно от Американското.

Австралийско студено кафе

Австралийците наистина знаят да правят забавни версии на кафето, въпреки че може би някога прекаляват, както е случая с babyccino (бейбичино) - еспресо за деца. Австралийското студено кафе е наистина страхотно. Еспресо и ванилов сладолед заляти с мляко и сервирани във висока стъклена чаша със сламка.Любителите на черно неподсладено кафе ще го смятат за унищожаване на оригиналния вкус на кафето, но ще трябва да признаят, че австралийското студено кафе е вкусно.

Старбъкс фрапучино

Разбира се, последно, но не по-малко важно място - ултрапознатото Старбъкс фрапучино, което има и своя интернет страница . Там можете да проектирате вашия любим вкус на фрапучино и да споделяте във Facebook .

Loading the player...
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft