Видя ли нещо френско, трябва да опитам! Този сладкиш го бърках вчера по нощите, а до сутринта...
16 Ноември 2016
22447
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Няма по-добро нещо от ябълковия сладкиш зимно време! А когато рецептата идва от Франция , просто е задължителен! Дори и да нямате повод да го приготвите, непременно опитайте! Този френски ябълков пай е супер лесен, а продуктите почти със сигурност ги има във всеки дом!
Съставки:
6 ябълки
2 яйца
100 мл прясно мляко
60 гр. захар
70 гр.
брашно
20 гр. масло
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
- Разбийте яйцата със захарта, докато се получи хубава пухкава маса, след което добавете ванилията, разтопеното и охладено масло и малко топло мляко.
- Сега постепенно добавете пресятото брашно, солта и малко бакпулвер (може да замените с малка щипка сода за хляб).
- Пригответе ябълките: обелете, отстранете семената и нарежете на тънки филийки.
- Смесете ябълките с тестото и прехвърлете в тавичка. Пъхнете във фурната за 30 минути. Печете на температура от 180°С, докато хване лека коричка!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари