Видя ли нещо френско, трябва да опитам! Този сладкиш го бърках вчера по нощите, а до сутринта нямаше и следа! Просто манифик!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Видя ли нещо френско, трябва да опитам! Този сладкиш го бърках вчера по нощите, а до сутринта нямаше и следа! Просто манифик!
Видя ли нещо френско, трябва да опитам! Този сладкиш го бърках вчера по нощите, а до сутринта...
22447
Видя ли нещо френско, трябва да опитам! Този сладкиш го бърках вчера по нощите, а до сутринта нямаше и следа! Просто манифик!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма по-добро нещо от ябълковия сладкиш зимно време! А когато рецептата идва от Франция , просто е задължителен! Дори и да нямате повод да го приготвите, непременно опитайте! Този френски ябълков пай е супер лесен, а продуктите почти със сигурност ги има във всеки дом!

Съставки:

6 ябълки

2 яйца

100 мл прясно мляко

60 гр. захар

70 гр.

брашно

20 гр. масло

1 ч.л. бакпулвер

сол и ванилия - на вкус

Приготвяне:

  1. Разбийте яйцата със захарта, докато се получи хубава пухкава маса, след което добавете ванилията, разтопеното и охладено масло и малко топло мляко.
  2. Сега постепенно добавете пресятото брашно, солта и малко бакпулвер (може да замените с малка щипка сода за хляб).
  3. Пригответе ябълките: обелете, отстранете семената и нарежете на тънки филийки.
  4. Смесете ябълките с тестото и прехвърлете в тавичка. Пъхнете във фурната за 30 минути. Печете на температура от 180°С, докато хване лека коричка!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft