Виенски кюфтета - по-сочно и вкусно месо не сте яли! Отхапеш ли, топи се в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Виенски кюфтета - по-сочно и вкусно месо не сте яли! Отхапеш ли, топи се в устата!
Виенски кюфтета - по-сочно и вкусно месо не сте яли! Отхапеш ли, топи се в устата!
11714
Виенски кюфтета - по-сочно и вкусно месо не сте яли! Отхапеш ли, топи се в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Любими на всички са известните Виенски шницели , известни със специфичното си приготвяне, при което се запазва цялата сочност на месото, а след изпичане то остава меко и много вкусно. По същия начин може да се приготви и кайма, която трябва да се омеси предварително с няколко съставки, които ще й придадат още повече сочност.

Всяко домакинство има своя собствена рецепта за кюфтета или бургери, като към сместа от кайма се добавят различни съставки, които увеличават обема, но и вкуса на месото. Опитайте този път тези Виенски кюфтета , ще останете възхитени. Стават много сочни и вкусни и със сигурност ще ги правите редовно. Ето какво ви трябва:

кюфтета с масло

Виенски кюфтета

Продукти: 

500 г кайма

150 г настъргано сирене чедър (може и друг вид, като пармезан например)

2 с.л. гъсто кисело мляко или заквасена сметана

2 ч.л.

лук на прах/гранули

2 с.л. нишесте

50 мл студено мляко

сол, черен пипер и подправки по ваш вкус

За паниране:

2 яйца

брашно и галета колкото е необходимо

олио за пържене

За гарнитура: 

сварени пресни картофи, поръсени със ситно нарязан магданоз или зелен лук

За салата:

"айсберг" или обикновена маруля

3 супени лъжици зехтин

3 супени лъжици оцет

3 супени лъжици мед

2 чаени лъжички горчица

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: 

Каймата се слага в дълбока купа, добавя се настърганото сирене чедър (или кашкавал по избор), добавят се две супени лъжици сметана или гъсто кисело мляко, 50 мл студено прясно мляко, нишесте, сол и черен пипер на вкус.

кайма с подправки

Към сместа добавете две супени лъжици лук на прах (на гранули), а ако слагате пресен лук, го смелете и изцедете добре от течността. В този случай разбъркайте добре и ако прецените, че сместа е малко по-рядка, отколкото трябва, добавете още малко нишесте.

кайма за шницели

Смесете каймата с останалите съставки до пълното хомогенизиране на сместа. Покрийте с фолио или торбичка, след което оставете в хладилника да стегне и поеме всички вкусове.

Междувременно пригответе салатата и дресинга. Измийте, нарежете зеленчуците, след което ги подправете с всички изброени съставки. Разбъркайте добре и оставете в хладилника до сервиране. През това време сварете младите картофи, след което подгответе съставките за пържене.

Счупете две яйца в купа и ги разбийте с вилица. В друга чиния сложете брашно, а в трета чиния синя смляна галета (хлебни трохи). С намазнени ръце се взема от каймата и се оформят малко по-големи кюфтета от обикновено (като шницели).

оормяне кюфтета

Потопете всяко кюфте първо в брашното, така че да се покрие хубаво от всички страни, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. 

паниране кюфтета

панировка кюфтета

кюфтета в галета

Така панираните кюфтета се запържват в загрято на умерена температура олио. Когато се запекат и от двете страни се изваждат върху решетка или хартиена салфетка.

пържене кюфтета

панирани кюфтета

Виенски кюфтета

След това ги наредете в тава, застлана с хартия за печене, върху всяко кюфте сложете парченце масло колкото лешник и ги сложете в загрята фурна да се пекат още 15 минути на 90-100 градуса. Поднесете с гарнитура от варени картофи и свежа салата. 

кюфтета по виенски

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft