В началото на века французите донесоха кафе с мляко във Виетнам. В местни условия се превърна в кафе с мляко и яйчен жълтък , което става изключително популярно сред виетнамците .
Кафе и яйце, или по-скоро кафе и яйчен жълтък - можете ли да си представите такава комбинация? Много необичайно, нали? Но не случайно всички полудяха по него, защото е наистина уникално на вкус
Виетнамско кафе
Тази питателна напитка се счита за "виетнамско капучино", тя е сладка и горчива, напомня десерт от тирамису: гъста, бита маса от жълтък, масло и кондензирано мляко, комбинирано със силно кафе.
За да създадете напитка на базата на черно кафе и яйца, всеки ще успее, защото не изисква специални умения или скъпи съставки.
СЪСТАВКИ
1 яйчен жълтък
3 ч. Л. смляно кафе
2 ч.
1 ч. Л масло
ПОДГОТОВКА
Отделно сварете кафето, най-добрият вариант е в джезве като турското кафе. Достатъчно силно и наситено на вкус
Смесете жълтъка с кондензирано мляко и масло.
Разбийте до пухкава пяна.
Налейте малко кафе и разклатете отново.
Добавете сместа към останалото кафе.
Кафето с яйцето е готово. Пийте по-добре горещо.
Кафе ... Кой от нас не харесва тази ароматна и ободряваща напитка?
Решихме да предоставим на читателите информация, която ще ви помогне да решите дали да започнете сутринта с черно неподправено кафе или да го замените с по-мек вариант с мляко .
Милиони хора на нашата планета започват деня си с чаша силно кафе, затова си заслужава да пробвате тази рецепта