Вие ползвате формичките за лед, а пък аз приготвям в тях най-голямата вкусотия за малки и големи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вие ползвате формичките за лед, а пък аз приготвям в тях най-голямата вкусотия за малки и големи!
Вие ползвате формичките за лед, а пък аз приготвям в тях най-голямата вкусотия за малки и големи!
35225
Вие ползвате формичките за лед, а пък аз приготвям в тях най-голямата вкусотия за малки и големи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на лека закуска, като в най-добрия бар, е лесно като беленето на картофи! А ние от "За Жената" сме винаги да ви помогнем с идеи. Ако имате събирания с приятели, не е нужно да ходите на заведение. Изненадайте любимите си хора като им поднесете кюфтета във формички за лед !

За да ги приготвите, дори не е нужно да навивате кайма на топки. Всичко е много по-лесно. Напълнете формичките за лед с кайма - и заготовките на месото са готови! Просто, бързо и много удобно!

Как се приготвят кюфтета във формички за лед

За да стане предястието златисто, струва си да направите специална панировка. За целта комбинирайте брашно с бира и любимите си подправки. Първо потопете кюфтетата в полученото бирено тесто, а след това ги оваляйте в галета. Готово!

Продукти:

свинска кайма - 600 гр.

сол - на вкус

черен пипер (смлян) - на вкус

яйце - 1 бр.

галета - 130 гр.

подправки по желание - кимион, мащерка, риган...

пшенично брашно - 100 гр.

светла бира - 250 мл

кашкавал или твърдо сирене - 50 гр.

слънчогледово олио - на вкус

Приготвяне:

Към свинската кайма добавете едно яйце. Налейте малко бира, за да овлажните каймата. Добавете 30 г галета, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре до гладкост.

кайма с яйце

Нарежете твърдото сирене на малки парченца.

Изсипете каймата във формички за лед. Поставете сиренето в центъра. Покрийте с още кайма. Пъхнете в хладилника за 1 час.

кюфтета във формички за лед

В дълбок съд комбинирайте пшенично брашно с бира. Добавете сол и черен пипер. Смесете всички съставки старателно.

Първо потопете кюфтетата в бирената смес, след което ги оваляйте в галета.

панирани кюфтета

Загрейте слънчогледовото олио в тенджера или дълбок тиган с дебело дъно. Изпържете кюфтетата до златисто кафяво.

Румените топчици с разтягащо се сирене са готови! Хрупкаво отвън и сочно отвътре, това предястие е перфектният акомпанимент към чаша бира. Организирайте си филмова вечер, като сервирате такива вкусни кюфтета вместо обичайните снаксове. Направете им лек сос от заквасена сметана с билки, чесън и смлян червен пипер. Вашето семейство ще се зарадва! Хареса ли ви тази рецепта за предястие? Не забравяйте да я запазите, за да не я загубите!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft