Вие си яжте баницата със сирене, аз си я хапвам само с месо - няма по-сочна и вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вие си яжте баницата със сирене, аз си я хапвам само с месо - няма по-сочна и вкусна!
Вие си яжте баницата със сирене, аз си я хапвам само с месо - няма по-сочна и вкусна!
5571
Източник: За Жената
Вие си яжте баницата със сирене, аз си я хапвам само с месо - няма по-сочна и вкусна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баница, но не каква да е, а пълна с най-вкусното и крехко месце. Ароматът е неустоим, а вкусът - божествен.

Хрупкава коричка отвън, сочна плънка в средата, абе просто няма какъв кусур да намерите на това ястие (да, защото не е просто закуска, а пълноценно ястие, което може да поднесете и като обяд, и като вечеря, и със сигурност ще си оближете пръстите). Пригответе си Хрупкава и сочна баница с месо по тази рецепта и няма да съжалите и за миг. Ето какво ви трябва:

Хрупкава и сочна баница с месо

Продукти:

За тестото:

  • 900 г брашно
  • 500 мл вода
  • 1,5 чаена лъжичка сол
  • 200 г разтопено масло за мазане

За плънката:

  • 2-3 глави лук
  • 400-500 гр. кайма
  • 1 домат
  • 1 чушка
  • сол, черен и червен пипер, подправки на вкус
  • 1 картоф

Пече се на 240 С, 35-40 мин.

Приготвяне:

1. Запържете ситно нарязания лук, след което добавете каймата и разбъркайте, докато месото смени цвета си. След това подправете на вкус и добавете нарязаните на ситно чушка и домат. Оставете да къкри още няколко минути, след което оставете настрана.

Към плънката се добавя 1 голям настърган картоф и се посолява (картофът се слага накрая, когато сте готови с тестото).

2. Солта се разтваря във водата, след което се смесва с пресятото брашно и се замесва средно меко тесто. Месете го 6-8 минути, за да стане еластично, след което го покрийте и оставете да почине 15-20 минути.

3. Разделете тестото на две, а всяка половина на 12 топки. Оставете ги да починат 10 минути покрити с торбичка или кърпа.

4. Всяка топка разточете на тънка кора. Подредете ги върху набрашнена повърхност и отгоре ги поръсете с брашно, за да не залепват една за друга.

кори тесто

Снимка: YouTube

5. РЕДЕНЕ: 12 кори една върху друга, всяка намазана с разтопено масло. Не намазвайте последната кора. Разтегнете цялата купчинка малко с ръце, след което след като почине около 10 минути я разтегнете още малко.

През това време повторете процедурата с второто тесто.

теглена кора

Снимка: YouTube

6. Поставете първата кора в намаслена тава, намажете с плънката и отгоре наредете втората кора. Направете къдрички в краищата, за да затворите двете кори.

месна плънка баница

Снимка: YouTube

7. След това нарежете баницата. Намажете отгоре с жълтък, разбъркан с малко олио или масло.

кори с жълтък

Снимка: YouTube

Пече се 35-40 минути в загрята фурна на 240 градуса.

изпечена баница с месо

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

хрупкава и сочна баница с месо

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft