Вижте как ни убиват! Пастетът, който ядем- кожа, нокти, опашки, а добавките причиняват рак

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Вижте как ни убиват! Пастетът, който ядем- кожа, нокти, опашки, а добавките причиняват рак
8265
Снимков материал: pixabay.com
Вижте как ни убиват! Пастетът, който ядем- кожа, нокти, опашки, а добавките причиняват рак

Балканските пастети и субпродукти имали много повече канцерогенни добавки, мазнини и вода от допустимите стойности, установено, че в пастетите се слагат свински, телешки, опашки сухожилия, уши и кожа, това съобщават чужди медии, като се позовават на източници от агенции по храните.

Пастетите съдържат т. нар.

скрити мазнини. Струва ви се, че ядете месо, а всъщност от общото количество, 40 процента винаги е свинска мас, вътрешни мазнини и свинска кожа. Различните добавки служат за тази успешна измама.

Лабораториите предупреждават, че в преработено месо има увеличено количество полифосфати и натриумнитрат като емулгатор, който причинява рак и разрушава калция в костите, поради което е особено опасен за деца и бременни жени., научи Struma. com от МК news. mk

- Знае се, че месото, което се използва за колбаси, пастети и други месни заготовки се приготвя от отпадъци от кланици. Въпреки това, много по-голям проблем е, че тези продукти съдържат прекомерно количество емулгатор, полифосфат и натриумнитрат, което е обичайният консервант с доказано канцерогенно влияние Освен това, емулгаторите извличат калция от костите, което може да доведе до остеопороза или при бременни жени до нежелани последствия за развитие на плода - казва за вестник "Ютарни лист ", Дарио Ласич, диетолог и ръководител на Лабораторията за здравна сигурност и качество на храните при Службата за обществено здраве на Хърватия ".

В пастетите се използва и glutamat - e620 -625. който пречи на нормалната работа на мозъка, предизвиква мигрена и промени в настроението.

Особено опасен е натриевият нитрит, вещество, което повечето производители използват с цел да постигнат съответния цвят на своите продукти. За съжаление, натриевият нитрит, според проучването, е за създаването на нитрозамини, които пък са рискови за развитие на ракови клетки в човешкото тяло.

Освен, че такава храна е почти безползена от гледна точка на хранителни вещества е и опасна за здравето.

Пастетите не се препоръчват за бъдещите майки, защото е благоприятен за развитие на бактерията листерия, която издържа и на ниски температури в хладилника. Ето защо, всяка отворена кутийка гъши пастет например трябва да се изхвърли веднага, дори и да не е изконсумирана цялата.

Световната фондация за изследване на рака (The World Cancer Research Fund - VCRF) след подробен преглед на повече от 7000 клинични проучвания, които се занимават със свързването на злокачествени заболявания и храненето препоръчва да се изхвърлят от менюто ви пастети, кремвирши и подобни на тях, особено тези, които са направени на базата на червено месо.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft