Благодарение на високото си съдържание на полезни белтъчини и калций, прясното мляко твърде често присъства както на трапезата ни, така и в състава на редица лечебни рецепти. Как да го приготвяме така, че да се възползваме възможно повече време и в максимална степен от полезните му свойства?
Прясното мляко няма да вкисва твърде бързо, ако при варенето му прибавите 1 чаена лъжичка захар.
Добре е да разполагате със специална тенджера, в която варите само мляко.
Ако нямате такава, то няма да загори в обикновена тенджера, когато предварително капнете в нея малко вода.
Ако все пак млякото е загоряло, може да премахнете неприятната миризма от него, след като веднага го прехвърлите в чист съд и го покриете с мокра кърпа.
Ако все пак млякото е загоряло, може да премахнете неприятната миризма от него, след като веднага го прехвърлите в чист съд и го покриете с мокра кърпа.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари