Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата...
27 Октомври 2021
124078
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки
- картофи 700 г
- кашкавал 150 г
- копър 40 г
- свинска кайма 200 г
- яйца 2 бр
- лук 0,5 глава
- чесън 2 скилидки
- сол
- черен пипер (смлян)
- вкус
- слънчогледово олио 50 мл
Подготовка
- Към каймата добавете нарязания лук, прекарания през преса чесън и 1 яйце. Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте.
- Смесете предварително обелени и сварени картофи с нарязан копър, яйце, сол и черен пипер.
- Нарежете кашкавала на кубчета и оформете кюфтета. За да направите това, първо поставете картофеното пюре на дланта си, след това плънката от месо и накрая парче кашкавал. Разточете съставките.
- Поставете кюфтетата в покрита с пергамент тава за печене и намажете с растително масло отгоре. Изпратете да се пече на 180°C за 20 минути.
Можете да сервирате картофените кюфтета с кайма с обикновена заквасена сметана, която перфектно ще допълни вкуса на ястието. И ако имате предвид апетитен сос, не забравяйте да го приготвите като допълнение! Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари