Винаги ги правим с мама за Коледа: Снежни рогчета. Масленото тесто се топи в устата, а сладкото...
17 Ноември 2016
249864
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Маслени рогчета, пълнени със сладко - обикновено ги правим по Коледа или Великден . Тези традиционни сладки са любими на почти всяко семейство, затова днес ви предлагаме една лесна тяхна версия:
Съставки:
500 гр.
брашно
250 гр. масло
150 гр. заквасена сметана
пудра захар - на вкус
сладко от череши (или други плодове) - на вкус
Приготвяне:
- В голяма купа пресейте брашното и добавете нарязаното на дребно масло. Направете на трохи и добавете сметаната. Замесете тесто.
- Увийте тестото в найлоново фолио и го пъхнете в хладилника за най-малко половин час.
- Извадете тестото от хладилника и го разделете на 2-3 части. Разточете всяка на правоъгълник с дебелина около 3 мм.
- Нарежете на квадратчета 7 х 7 см, в средата поставете лъжичка сладко, след което навийте на рогчета и прищипете ръбовете.
- Поставете рогчетата върху тавичка, покрита с хартия за печете, и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-25 минути. Печете до златисто-кафяво. След това поръсете бисквитките обилно с пудра захар, смесена с ванилия.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари