Винаги ги правим с мама за Коледа: Снежни рогчета. Масленото тесто се топи в устата, а сладкото вътре се разлива по небцето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Винаги ги правим с мама за Коледа: Снежни рогчета. Масленото тесто се топи в устата, а сладкото вътре се разлива по небцето!
Винаги ги правим с мама за Коледа: Снежни рогчета. Масленото тесто се топи в устата, а сладкото...
249864
Винаги ги правим с мама за Коледа: Снежни рогчета. Масленото тесто се топи в устата, а сладкото вътре се разлива по небцето!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маслени рогчета, пълнени със сладко - обикновено ги правим по Коледа или Великден . Тези традиционни сладки са любими на почти всяко семейство, затова днес ви предлагаме една лесна тяхна версия:

Съставки:

500 гр.

брашно

250 гр. масло

150 гр. заквасена сметана

пудра захар - на вкус

сладко от череши (или други плодове) - на вкус

Приготвяне:

  1. В голяма купа пресейте брашното и добавете нарязаното на дребно масло. Направете на трохи и добавете сметаната. Замесете тесто.
  2. Увийте тестото в найлоново фолио и го пъхнете в хладилника за най-малко половин час.
  3. Извадете тестото от хладилника и го разделете на 2-3 части. Разточете всяка на правоъгълник с дебелина около 3 мм.
  4. Нарежете на квадратчета 7 х 7 см, в средата поставете лъжичка сладко, след което навийте на рогчета и прищипете ръбовете.
  5. Поставете рогчетата върху тавичка, покрита с хартия за печете, и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-25 минути. Печете до златисто-кафяво. След това поръсете бисквитките обилно с пудра захар, смесена с ванилия.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft