Тези пълнени гъби с бекон и топено сирене са невероятно мезе, а и ястие
Предлагаме ви рецептата за пълнени гъби с бекон и крема сирене. Няма такова вкусно мезе, но стават и за основно ястие, тъй като са напълно засищащи.
Бързи, лесни и уникално вкусни са тези пълнени гъби с бекон и крема сирене
Трябват ни 12 големи печурки, 350 грама бекон, 250 грама крема сирене, една глава лук, 200 грама кашкавал, масло, черен пипер, червен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си нарежем бекона и да го запържим в малко мазнина, докато добие апетитен златист цвят. След това го отделяме в една чиния, покрита с кухненска хартия, за да се оттече излишната мазнина.
В същата мазнина, в която пържихме бекона, си задушаваме нарязаните вече пънчета от гъбите заедно с нарязания лук. След като са готови, прибавяме към тях бекона и подправките. Накрая чак поставяме и крема сиренето.
Разбъркваме хубаво и започваме да пълним предварително изтърбушените гъбки с вкусната плънка. Отгоре ги поръсваме с кашкавал и ги постявяме да се пекат във фурната.
Нея сме я загряли предварително на температура от 180 градуса, не по-висока и печем гъбите с плънката до добиване на златист цвят.
Както виждате и може да си представите, даже да не сте експерти в кухнята, тези гъби с бекон и сирене крема се правят много елементарно. Хубавото им е, че всеки път се получават чудесно и няма опасност да сбъркате.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!