В забързаното ежедневие имаме нужда от рецепта, според която всички продукти да се смесят, да се разбъркат и да се изсипят в съда за готвене. Нашата рецепта днес е точно такава.
Как да си направите пилешкото месо крехко и сочно:
Нужни съставки:
Пилешко месо – 500 грама
Яйца – 2 броя
Горчица – 1 супена лъжица
Картофено нишесте – 0.5 супена лъжица
Растителна мазнина – 1 супена лъжица
1 чаена лъжичка сол
0.5 чаена лъжичка черен пипер
2 чаени лъжици сусам
Приготвяне:
Пригответе заливката. Смесете яйцата, нишестето, горчицата, солта и черния пипер. Добавете любимите си подправки. Горчицата може да бъде всякаква марка. Вкусът й няма да варира особено. Заливката е готова.
Нарежете месото на удобни парчета и го смесете със заливката. Поставете съда в хладилника. Желателно е да престои една нощ. Тайната е, че месото може да се съхранява дори и няколко дни! След това го изпържете, когато ви трябва.
На горещ тиган с олио запържете парчетата месо от двете страни и ги поръсете със сусам. Когато пилешкото месо се пържи, става много бързо. След като се зачерви, е готово!