Винаги пека бисквитки във формата на гъбки за празниците: Изглеждат страхотно и децата полудяват по тях!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Винаги пека бисквитки във формата на гъбки за празниците: Изглеждат страхотно и децата полудяват по тях!
Винаги пека бисквитки във формата на гъбки за празниците: Изглеждат страхотно и децата полудяват...
43251
Източник: За Жената
Винаги пека бисквитки във формата на гъбки за празниците: Изглеждат страхотно и децата полудяват по тях!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитките във формата на гъбки изглеждат красиво в чинията, а вкусът им не отстъпва на визията.

Противно на това, което сигурно си мислите, приготвянето на тази вкусотия не е много трудно.

Всичко, което трябва да направите, е да съберете съставките, да приготвите сместа, да я оформите по подходящ начин и да я украсите след изпичане.

Определено си струва да опитате тези Сладки Гъбки - децата ми ги обожават, дори приготвят в подготовката им. Възрастните пък не пропускат да ги опитат, защото наистина изглеждат много апетитно.

Ето необходимите продукти:

Сладки Гъбки

Продукти:

  • 100 г краве масло
  • 200 г гранулирана захар
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 голямо яйце
  • 400 г пшенично брашно за кекс
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 голям белтък
  • 200 г пудра захар
  • 1 ч.л вода
  • 20 г сухо маково семе
  • 100 гр. шоколад
  • 10 мл рапично масло

За печенето ще ви трябва само тава, застлана с хартия за печене.

Част от работата си струва да поверите на деца, това ще бъде голяма атракция за тях.

Приготвяне:

Започваме с приготвянето на тестото.

С миксер се разбиват маслото, захарта, сметаната и яйцето.

продукти за тесто

Снимка: YouTube

брашно в продуктите

Снимка: YouTube

Поръсете пресятото брашно с бакпулвера.

Омесете сместа с ръце до получаването на гладка топка.

гладка топка тесто

Снимка: YouTube

Разделете тестото на две.

От едната част оформете плоски кръгове с диаметър 5-6 см и ги наредете върху хартия за печене.

кръгчета от тесто

Снимка: YouTube

Поставете тавата във фурната и печете 15-20 минути при температура 180°C.

пънчета гъбки

Снимка: YouTube

Междувременно от второто тесто пригответе дръжки за гъбките, тоест рулца с дебелина 2-3 см, леко стеснени от едната страна.

пънчета от тесто

Снимка: YouTube

Сложете тези елементи във фурната веднага щом се изпекат предишните - изпичаме ги по абсолютно еднакъв начин.

Издълбайте малки дупки в охладените "шапки".

издълбани сладки

Снимка: YouTube

Към тях добавете разбитите леко с пудрата захар белтъци.

белтъци в купа

Снимка: YouTube

Трябва да се получи гъст крем, за да се използва като "лепило" за закрепване на "пънчетата".

белтъчен крем

Снимка: YouTube

слепване сладки

Снимка: YouTube

Когато сладките са готови, разредете останалата глазура с вода.

Покрийте дръжките с глазурата.

покриване с глазура

Снимка: YouTube

И след това веднага ги потапяме в маково семе.

оформяне сладки

Снимка: YouTube

Оставете ги да изсъхнат.

Шоколадът се разтопява в микровълновата и се смесва с олиото.

След това украсяваме целите шапки с шоколадова глазура.

шоколадова глазура

Снимка: YouTube

Изчакваме глазурата да се втвърди.

Съхранявайте сладките в херметически затворен пластмасов контейнер, за да ги запазите свежи.

сладки гъбки

Снимка: YouTube

С консумацията трябва да изчакаме, докато белтъчната и шоколадовата глазура стегнат.

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft