3-4 меки банана
3 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
30 грама меко безсолно масло
2 супени лъжици захар
3 яйца
60 милилитра сладкарска сметана
200 милилитра прясно мляко
2 чаени лъжици лимонов сок
2 чаени лъжици екстракт от ванилия
за крема
250 грама крема сирене
100 грама меко масло без сол
щипка сол
1 супена лъжица екстракт от ванилия
1 и 1/2 чаени чаши пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 140 градуса и напръскайте правоъгълна тава с незалепващ спрей. В купа смесете брашното със содата и солта.
В друга комбинирайте маслото и захарта, прибавете яйцата и разбийте до еднородност.
Разбъркайте и прибавете пюрираните меки банани. Разбийте с миксер на средна скорост. Обединете сухите и течните съставки, разбъркайте до хомогенност и разпределете сместа във формата.
Изпечете за час и половина и охладете. Покрийте с фолио и охладете за час в хладилник. А през това време направете крема като смесите крема сиренето с маслото, солта и ванилията.
Прибавете пудрата захар и разбийте до получаването на гладък крем. Извадете и намажете сладкиша равномерно. Разрежете, поднесете и се насладете на вкуса.
Да ви е сладко!