Дробчетата са сред любимите дреболийки на българина. Всички обаче знаем, че приготвянето им е деликатна работа, ако не искаме да хапваме твърди като подметка дробчета, а не крехки и сочни като по ресторантите.
Както за всичко останало, и тук опитните домакини имат малка тайна при приготвянето на дробчета , благодарение на която те никога не стават сухи и твърди.
Просто преди да ги изпържат, те ги поръсват с една необичайна съставка .
Необичайната съставка, която прави дробчетата сочни и вкусни
Ако поръсите дробчетата с гранулирана захар преди да ги изпържите, те в никакъв случай няма да станат сухи и твърди след топлинната обработка. Друг положителен ефект от употребата на захар е "маскирането" на неприятната горчивина.
За съжаление пърженият дроб често има неприятен вкус. Сладкият компонент помага за премахването на този проблем. За да даде желания ефект захарта, достатъчно е да използвате една щипка. Не прекалявайте със захарта, за да не получите обратния ефект.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари