Винаги слагам една лъжичка в дробчетата преди пържене - стават крехки и сочни, а не жилави като подметка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Винаги слагам една лъжичка в дробчетата преди пържене - стават крехки и сочни, а не жилави като подметка!
9206
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Винаги слагам една лъжичка в дробчетата преди пържене - стават крехки и сочни, а не жилави като подметка!

Дробчетата са сред любимите дреболийки на българина. Всички обаче знаем, че приготвянето им е деликатна работа, ако не искаме да хапваме твърди като подметка дробчета, а не крехки и сочни като по ресторантите.

Както за всичко останало, и тук опитните домакини имат малка тайна при приготвянето на дробчета , благодарение на която те никога не стават сухи и твърди.

Просто преди да ги изпържат, те ги поръсват с една необичайна съставка .

Необичайната съставка, която прави дробчетата сочни и вкусни

Ако поръсите дробчетата с гранулирана захар преди да ги изпържите, те в никакъв случай няма да станат сухи и твърди след топлинната обработка.  Друг положителен ефект от употребата на захар е "маскирането" на неприятната горчивина.

За съжаление пърженият дроб често има неприятен вкус. Сладкият компонент помага за премахването на този проблем. За да даде желания ефект захарта, достатъчно е да използвате една щипка. Не прекалявайте със захарта, за да не получите обратния ефект.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft