Опитните готвачи си имат една малка хитрост при приготвянето на обикновената пилешка супа . Те забелязали, че грисът прави супата забележимо по-ароматна и увеличава плътността на бульона, като допринася за по-голямата питателност на ястието.
Пилешка супа с грис
Предварително приготвихме пилешки бульон, който сега ще превърнем в шикозна супа.
Първо сварете зеленчуците. Моркови, лук, може и малко зелена чушка - нарежете ги на ситно и ги задушете в тенджерата.
Щом зеленчуците омекнат, добавете свареното пиле на малки парченца. Задушете отново за няколко минути.
Саге е време да добавите бульона. Налейте 3 литра бульон в тенджерата - предварително го загрейте, за да не е нужно да готвите супата дълго време.
Идва редът и на тайната съставка - грисът. Той ще придаде на супата богатство и плътност. За нашето количество бульон ще са необходими 2,5 супени лъжици грис. Добавете го в тенджерата и варете няколко минути, като разбърквате.
Това е всичко, супата е готова. С готовия бульон я направихме за минути!
От грис, между другото, можете да направите кнедли - те се добавят към готовата супа.
Ако не можете да минете без застройка, просто добавете 2-3 лъжици заквасена сметана към готовата супа за по-кремообразна консистенция.
За студения сезон една гъста пилешка супичка е идеалното ястие.