12 Август 2016
22570
Снимков материал: pixabay.com
Около разликата между кафявите и белите яйца има много слухове. Някои хора мислят, че кафявите яйца са по-здрави и по-вкусни от белите.
Други приемат, че белите яйца са предназначени за приготвяне на десерти и различни сладкиши. Днес, ние ще разсеем мита за това ...
С какво са полезни яйцата
1. Яйцата са много хранителни.
Те съдържат полезни витамини, минерали и протеини. Честата консумация на яйца има положителен ефект върху състоянието на косата, зрението и на целия организъм. В едно средно яйце се съдържат около 80 калории.
2. Холестеролът в яйцата има само положителен ефект върху организма.
Той се съдържа в жълтъка и балансира лецитина (специално вещество, което помага да се преработват мазнините и холестерина).
3. Топлинно обработеното яйце е полезна храна
В суровите яйца често е скрита вредна бактерия - салмонела. Тя загива при топлинна обработка.
4. Белите яйца не са по-малко полезни, отколкото кафявите
Въпреки разпространения мит, че кафявите яйца са много по-полезни, отколкото белите, това далеч не е така. Белите яйца по нищо не се различават от кафявите. Всичко зависи от породата на кокошките, които снасят яйцата. Цветът на черупката зависи от цвета на перата на кокошките носачки: яйцата на шарените кокошки са кафяви и бежови, а белите кокошки снасят бели яйца. При избора на яйца не си струва да обръщате голямо внимание на цвета на черупката!
5. Диетични яйца са много по-полезни от трапезните
Всички яйцата могат да бъдат грубо класифицирани на диетични и трапезни. За диетични се считат яйцата, които се съхраняват при подходяща температура не повече от 7 дни след снасянето. Трапезните яйца се съхраняват до 25 дни.
6. Яйцата не трябва да се съхраняват в близост до продукти със силна миризма
Благодарение на порестата структура на черупката, яйцето лесно абсорбира миризми.
Препоръчваме ви да избирате само най-пресните и качествени продукти!
С какво са полезни яйцата
1. Яйцата са много хранителни.
Те съдържат полезни витамини, минерали и протеини. Честата консумация на яйца има положителен ефект върху състоянието на косата, зрението и на целия организъм. В едно средно яйце се съдържат около 80 калории.
2. Холестеролът в яйцата има само положителен ефект върху организма.
Той се съдържа в жълтъка и балансира лецитина (специално вещество, което помага да се преработват мазнините и холестерина).
3. Топлинно обработеното яйце е полезна храна
В суровите яйца често е скрита вредна бактерия - салмонела. Тя загива при топлинна обработка.
4. Белите яйца не са по-малко полезни, отколкото кафявите
Въпреки разпространения мит, че кафявите яйца са много по-полезни, отколкото белите, това далеч не е така. Белите яйца по нищо не се различават от кафявите. Всичко зависи от породата на кокошките, които снасят яйцата. Цветът на черупката зависи от цвета на перата на кокошките носачки: яйцата на шарените кокошки са кафяви и бежови, а белите кокошки снасят бели яйца. При избора на яйца не си струва да обръщате голямо внимание на цвета на черупката!
5. Диетични яйца са много по-полезни от трапезните
Всички яйцата могат да бъдат грубо класифицирани на диетични и трапезни. За диетични се считат яйцата, които се съхраняват при подходяща температура не повече от 7 дни след снасянето. Трапезните яйца се съхраняват до 25 дни.
6. Яйцата не трябва да се съхраняват в близост до продукти със силна миризма
Благодарение на порестата структура на черупката, яйцето лесно абсорбира миризми.
Препоръчваме ви да избирате само най-пресните и качествени продукти!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари