Винаги сте се чудили? Ето по какво основно се различават кафявите яйца от белите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Винаги сте се чудили? Ето по какво основно се различават кафявите яйца от белите
22570
Снимков материал: pixabay.com
Винаги сте се чудили? Ето по какво основно се различават кафявите яйца от белите

Около разликата между кафявите и белите яйца има много слухове. Някои хора мислят, че кафявите яйца са по-здрави и по-вкусни от белите.

Други приемат, че белите яйца са предназначени за приготвяне на десерти и различни сладкиши. Днес, ние ще разсеем мита за това ...

С какво са полезни яйцата

1. Яйцата са много хранителни.
Те съдържат полезни витамини, минерали и протеини. Честата консумация на яйца има положителен ефект върху състоянието на косата, зрението и на целия организъм. В едно средно яйце се съдържат около 80 калории.

2. Холестеролът в яйцата има само положителен ефект върху организма.
Той се съдържа в жълтъка и балансира лецитина (специално вещество, което помага да се преработват мазнините и холестерина).

3. Топлинно обработеното яйце е полезна храна
В суровите яйца често е скрита вредна бактерия - салмонела. Тя загива при топлинна обработка.

4. Белите яйца не са по-малко полезни, отколкото кафявите
Въпреки разпространения мит, че кафявите яйца са много по-полезни, отколкото белите, това далеч не е така. Белите яйца по нищо не се различават от кафявите. Всичко зависи от породата на кокошките, които снасят яйцата. Цветът на черупката зависи от цвета на перата на кокошките носачки: яйцата на шарените кокошки са кафяви и бежови, а белите кокошки снасят бели яйца. При избора на яйца не си струва да обръщате голямо внимание на цвета на черупката!

5. Диетични яйца са много по-полезни от трапезните
Всички яйцата могат да бъдат грубо класифицирани на диетични и трапезни. За диетични се считат яйцата, които се съхраняват при подходяща температура не повече от 7 дни след снасянето. Трапезните яйца се съхраняват до 25 дни.

6. Яйцата не трябва да се съхраняват в близост до продукти със силна миризма
Благодарение на порестата структура на черупката, яйцето лесно абсорбира миризми.

Препоръчваме ви да избирате само най-пресните и качествени продукти! 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft