Винена супа с червено цвекло и сметана
1 Март 2012
10129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
червено цвекло - 600 гр.
моркови - 200 гр.
картофи - 200 гр.
лук - 1 глава
масло - 50 гр. или маргарин
бяло вино - 200 ml сухо
зеленчуков булон - 800 ml или 1 кубче
хрян - 1–2 супени лъжици
черен пипер
сметана - 100 гр. или сирене крема
Морковите, червеното цвекло, лукът и картофите се нарязват на кубчета. Загрява се мазнината и нарязаните зеленчуци се задушават около 3 минути, като се разбъркват непрекъснато. Заливат се с виното и като кипне, се варят 3 мин. Добавят се бульонът и хрянът и се оставя да поври около 30 мин, като се разбърква от време на време. След това супата се пасира. При необходимост се добавят сол и пипер.
Супата се сервира в купички, гарнирана със сметана или сирене крема.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари