Винена супа с червено цвекло и сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Винена супа с червено цвекло и сметана
Винена супа с червено цвекло и сметана
admin
Добавена от: admin
10129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

червено цвекло - 600 гр.
моркови - 200 гр.
картофи - 200 гр.
лук - 1 глава
масло - 50 гр. или маргарин
бяло вино - 200 ml сухо
зеленчуков булон - 800 ml или 1 кубче
хрян - 1–2 супени лъжици
черен пипер
сметана - 100 гр. или сирене крема

Морковите, червеното цвекло, лукът и картофите се нарязват на кубчета. Загрява се мазнината и нарязаните зеленчуци се задушават около 3 минути, като се разбъркват непрекъснато. Заливат се с виното и като кипне, се варят 3 мин. Добавят се бульонът и хрянът и се оставя да поври около 30 мин, като се разбърква от време на време. След това супата се пасира. При необходимост се добавят сол и пипер.
Супата се сервира в купички, гарнирана със сметана или сирене крема. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft