Виненки с локум

вход през zajenata.bg
Виненки с локум
admin
Добавена от: admin
151727
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаена чаша бяло вино
2 чаени чаши олио
брашно, колкото поеме за меко тесто
2 кутии локум
орехови ядки
пудра захар за овалване
ванилия

Виното се смесва с олиото, добавя се постепенно брашно, докато се получи меко тесто. Тестото се разделя на няколко топки, всяка от които се разточва на кръгъл диск с дебелина половин сантиметър. Кръгът се разрязва на триъгълници (10-тина на брой). В широкия край на всеки триъгълник се слага част от плънката - парченце локум и орехова ядка - и се навива към центъра на кръга, така че да се получи кифличка. Сладките се редят в ненамазнена тава и се пекат в загрята предварително умерена фурна, докато хванат розов загар (необходимо е съвсем малко време). Готовите локумки се овалват още топли в смесената с ванилия пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft