1 чаена чаша бяло вино
2 чаени чаши олио
брашно, колкото поеме за меко тесто
2 кутии локум
орехови ядки
пудра захар за овалване
ванилия
Виното се смесва с олиото, добавя се постепенно брашно, докато се получи меко тесто. Тестото се разделя на няколко топки, всяка от които се разточва на кръгъл диск с дебелина половин сантиметър. Кръгът се разрязва на триъгълници (10-тина на брой). В широкия край на всеки триъгълник се слага част от плънката - парченце локум и орехова ядка - и се навива към центъра на кръга, така че да се получи кифличка. Сладките се редят в ненамазнена тава и се пекат в загрята предварително умерена фурна, докато хванат розов загар (необходимо е съвсем малко време). Готовите локумки се овалват още топли в смесената с ванилия пудра захар.