Винен кекс с грозде
1 Септември 2012
15690
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта. Разбийте маслото със зехтина и прибавете захарта. Добавете настърганата лимонова кора и ванилията, а след това яйцата - едно по едно, докато се усвоят добре. Прибавете на три пъти брашното и виното, като ги редувате, така че да започнете и свършите с брашното.
Получената смес изсипете в намазнена и набрашнена тавичка или форма за кекс, предварително облепена с хартия за печене (или намазана с масло и поръсена с брашно). Наредете отгоре зърната грозде.
Кексът се пече в предварително загрята фурна.
Малко преди да е готов, се залива с топинга и се доопича до готовност.
Поднася се наръсен с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари