![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В топлата вода добавете 1 супена лъжица сол и постепенно добавяйте брашно, докато се получи тесто със средна мекота, което да не лепи. Оставете го да престои 10 минути. Междувременно измийте спанака, лапада и младата коприва, и ги нарежете на ситно. Смесете ги със сиренето и лъжичка сол. Смесете маста и олиото в тенджера и поставете сместа да заври. Приготвеното тесто разделете на две части. От първата част разточете кръгла кора и я намажете със сместа от олио и мас. След това разтеглете с пръсти краищата на кората колкото е възможно по-тънко, но същевременно внимавайте да не я разкъсате. След това с нож в средата изрежете кръг, а краищата разрежете напречно на 8 части. Всяка част от кората прихлупете към средата и намажете с мазнината. Трябва да се получи купчинка. Същата процедура повторете и с другата част от тестото, и оставете да почине още 10 минути. След това разточете корите с размера на тавата, в която ще печете. Поставете вътре първата кора, отгоре разпределете сместа от спанак, лапад, коприва и сирене, след което покрийте с втората кора и съединете краищата на корите. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути, докато питката добре се зачерви. Извадете я от фурната и поръсете с малко хладка вода, след което покрийте с кърпа, за да се задуши.