Витаминозна супа с цвекло и боровинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Витаминозна супа с цвекло и боровинки
Витаминозна супа с цвекло и боровинки
admin
Добавена от: admin
6950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 г сварено червено цвекло
4 с.л. портокалов сок
200 г пресни или замразени червени боровинки
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. табаско или друг лютив сос
сол на вкус
черен пипер на вкус
За гарниране: 
4 ч.л. изцедено кисело мляко
1 с.л. червени боровинки
стръкче джоджен/магданоз
 

Боровинките се заливат с 1 ч.ч. вода и се слагат да заврат. Цвек­лото се нарязва на парчета и се пасира. Прибавят се боровинките и киселото мляко. Пасира се отново и се прецежда. Супата се подправя с лютивия сос, сол и черен пипер на вкус. Охлажда се в хладилника. Поднася се с лъжичка кисело мляко (или заквасена сметана), няколко боровинки и листенце джоджен/магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft