Витамин В17-УБИЕЦ НА РАК-Тези хора не се разболяват от рак, защото се хранят с това:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Витамин В17-УБИЕЦ НА РАК-Тези хора не се разболяват от рак, защото се хранят с това:
770755
Снимков материал: pixabay.com
Витамин В17-УБИЕЦ НА РАК-Тези хора не се разболяват от рак, защото се хранят с това:

Витамин В17 за пръв път е открит в семки от бадеми, а след това е разкрито, че се съдържа и в голяма част от плодовете. Години наред това вещество е смятано за витамин и причислявано към витамини на група В под номер 17.

 

Съвременните изследвания отчитат обаче, че по-скоро принадлежи към витаминоподобните съединения.

Разбира се този факт съвсем не омаловажава или понижава редицата му здравословни ползи.

Витамин В17 е познат и под наименованието амигдалин . Изграден е от две захарни молекули – едната цианид, а другата бензалдехид.

 

Ползи от витамин В17

Смята се, че съдържащия се във витамин В17 цианиден компонент уврежда и унищожава раковите клетки . Много специалисти смятат, че този витамин е ключът в борбата с коварната болест. Много проучвания потвърждават факта, че витамин В17 е извънредно ефикасен при ракови образувания .

Пречистената форма на витамин В17, известна като лаетрил се прилага под формата на инжекции или орално за лечение. За момента това вещество е забранен за ползване в САЩ, поради необходимостта от допълнителни изследвания, които да потвърдят неговата резултатност.

Доказан факт обаче е, че при народите, които се хранят с храни, богати на витамин В17, ракът е почти непозната болест.

Пример за това са жителите на долината Хунза, намираща се на границата между Пакистан и Индия, за които кайсията и нейните костилки са неизменна част от режима на хранене.

 

Всяка година, още с напъпването на кайсиевите дървета, те спират да консумират храна и единственото, което приемат е специална напитка, приготвена от вода и сушени кайсии.

Според д-р Ернст Кребс-младши /биохимик от Сан Франциско/, ракът не се притеснява от неизвестна бактерия, токсин или вирус, а по-скоро е болест на витаминен дефицит, предизвикан от недостиг на ценни хранителни компоненти в менюто на съвременния човек.

Още през 50-те години на миналия век той открива, че витамин В17 е безвреден за хората. Той дори го инжектира върху животни и върху себе си, без да да се отрови. Кребс умира през 1996 година, на 85-годишна възраст.

Други ползи, които се приписват на витамин В17 включват намаляване на артритните болки, понижаване на кръвното налягане и тонизиране на организма.

 

Източници на витамин В17

В най-висока концентрация витамин В17 се съдържа в семената на кайсии, вишни, горчив бадем и праскови.

Други източници на витамин В17 са кашу, ядки от сливи, захарна тръстика, дюли, зеле, семена отябълки, малини, къпини, просо, ечемик, кафяв ориз.

Покълналите бобови култури, леща и люцерна също са отлични източници на витамин В17. Смята се, че няколко кайсиеви ядки на ден осигуряват добро количество амигдалин на организма.

 

Вредите от витамин В17

Необходимо е да се внимава с консумацията на кайсиеви ядки, защото в големи количества, те могат да бъдат отровни и опасни.

Смята се, че съдържанието на амигдалин в 50 кайсиеви ядки е изключително опасно за човешкотоздраве. Смъртоносната доза амигдалин е 1 грам и се съдържа в около 100 ядки.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft