Вита баница със сирене
22 Декември 2011
77528
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 яйца
400 г кисело мляко
250-300 г сирене
1 кофичка майонеза (200 г)
1 пакет фини точени кори
2 с. л. брашно
4 с. л. олио
1 ч. л. сода за хляб
Яйцата се разбиват с олиото, добавя се брашното и се разбърква, докато напълно се разтвори. Слага се киселото мляко, разбито със содата и натрошеното сирене, отново се разбърква.
С готовата смес се мажат две по две от точените кори за баница и се завиват на руло. Рулата се редят в намаслена тава, като е нужно да остане малко от плънката, за да се излее върху подредените рула.
Намазва се и с майонезата и се пече около 30 минути при температура 220 градуса до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари