Вита баница с извара и домашни кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Вита баница с извара и домашни кори
Вита баница с извара и домашни кори
admin
Добавена от: admin
46039
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно 1 кг (5 чаени чаши)
извара 400 г (2 чаени чаши)
масло 250 г (2 пакетчета)
вода 500 мл (2 и 1/2 чаени чаши)
1 щипка сол

От брашното, малко сол и 1 и 1/2 чаши вода се омесва твърдо тесто, което се разточва на листа. Всеки лист се поръсва с разтопено масло и подсолена извара, навива се на руло и се поставя в тавичка, намазана с масло. Баницата се пече при умерена температура. След изваждането й от фурната се поръсва със смес от 2 супени лъжици запържено масло и 1 чаша вода и се покрива с кърпа. Поднася се след като се охлади.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft