Вита баница с кайма и праз

вход през zajenata.bg
Вита баница с кайма и праз
admin
Добавена от: admin
31507
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


Лукът се измива и нарязва на ситно. Малко олио се загрява в тиган и в него се задушава празът. Щом омекне и слегне, се добавя каймата и се бърка с решетъчна лъжица, така че да се раздроби добре. Щом се позадуши и каймата, плънката се овкусява с подправки на вкус. 
Разстилат се по 2-3 кори едновременно, като всяка се маже с разтопено масло/олио и отгоре се нанася част от плънката. Корите се навиват на руло и се редят в кръгла тавичка като охлювче. Продължава се така до изчерпване на количествата. Най-отгоре корите се намазват с останалото масло и баницата се слага в загрята на 180 - 200 градуса фурна. 10-тина минути преди да се извади от фурната, баницата се намазва с разбитото яйце и се допича до готовност. Още гореща се пръска с малко вода и се завива в чиста кърпа, за да омекне добре.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft