Вита баница с месо и готови кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Вита баница с месо и готови кори
Вита баница с месо и готови кори
admin
Добавена от: admin
54332
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница

За плънката:

500 гр. мляно месо

3 глави лук

100 мл олио

1 с.л. Вегета

1/2 с.л. черен пипер

За заливката:

2 яйца

1 чаша кисело мляко

1 чаша брашно

1 чаша олио

1 с.л. сол

1 бакпулвер

Плънка: Нарежете ситно лука и го запържете в горещото олио, добавете каймата, сол, подправките и черния пипер. Когато месото е добре запържено, дръпнете плънката настрана. 
Заливка: В разбитите яйца добавете киселото мляко, брашното, олиото, солта и бакпулвера. 
Разделете корите на четири части - по 4 кори на руло. Първия слой кори намажете със заливката, след което покрийте с останалите 3 кори, като мажете всяка със заливката, с изключение на последната. Падат се приблизително две супени лъжици заливка на кора. Четвъртия слой кори покрийте с плънката от месо (без да мажете със заливка!). Навийте корите на руло. Намажете всяко руло с останалата заливка и поръсете със сусам. Пъхнете рулата в загрятата на 200 градуса фурна за около 30 минути. Нарежете ги и поднесете топли!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft