500 гр. кори за баница
За плънката:
500 гр. мляно месо
3 глави лук
100 мл олио
1 с.л. Вегета
1/2 с.л. черен пипер
За заливката:
2 яйца
1 чаша кисело мляко
1 чаша брашно
1 чаша олио
1 с.л. сол
Плънка: Нарежете ситно лука и го запържете в горещото олио, добавете каймата, сол, подправките и черния пипер. Когато месото е добре запържено, дръпнете плънката настрана.
Заливка: В разбитите яйца добавете киселото мляко, брашното, олиото, солта и бакпулвера.
Разделете корите на четири части - по 4 кори на руло. Първия слой кори намажете със заливката, след което покрийте с останалите 3 кори, като мажете всяка със заливката, с изключение на последната. Падат се приблизително две супени лъжици заливка на кора. Четвъртия слой кори покрийте с плънката от месо (без да мажете със заливка!). Навийте корите на руло. Намажете всяко руло с останалата заливка и поръсете със сусам. Пъхнете рулата в загрятата на 200 градуса фурна за около 30 минути. Нарежете ги и поднесете топли!