Вита торта Ескимо със сладолед шоколад - малка ледена фантазия от палачинки и крем:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вита торта Ескимо със сладолед шоколад - малка ледена фантазия от палачинки и крем:
Вита торта Ескимо със сладолед шоколад - малка ледена фантазия от палачинки и крем:
5355
Вита торта Ескимо със сладолед шоколад - малка ледена фантазия от палачинки и крем:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно няма човек, кото да не обича сладолед! А сред най-любимите ни е класиката - Ескимо. Сметанова сърцевина и обвивка от хрупкав шоколад - само като си го представиш и вече копнееш за първата хапка! А представете си сега целия този разкош под формата на сладоледена торта , при това не каква, а с палачинки!

сладолед Ескимо

Точно това имаме за вас днес - сладоледена палачинкова торта с шоколад - малка фантазия с вкус на Ескимо.

Ето и рецептата за тази божествена торта Ескимо :

Сладоледена палачинкова торта Ескимо

Продукти:

250 мл прясно мляко

3 яйца

2 с.л. захар

120 гр. брашно

1 с.л. какао

1 с.л. растително масло

За сладоледения пълнеж:

300 мл течна сметана (33% масленост)

500 гр. фина извара (9%)

50 гр. стафиди (може и без тях)

15 гр. желатин

5-7 с.л. пудра захар

сладоледена торта Ескимо

Приготвяне:

Първо пригответе шоколадовите палачинки.

Смесете брашното с какаото (вземете хубаво какао, тогава цветът на палачинките ще бъде наситен).

Разбийте яйцата със захарта, добавете 1/3 мляко и цялото брашно.

Разбъркайте добре (с миксер), добавете постепенно останалото мляко и растителното масло.

Оставете тестото за палачинки да престои 5-10 минути, след което прецедете през сито.

На консистенция трябва да е кадифено.

Изпържете от него тънки палачинки.

Докато палачинките се охлаждат, пригответе пълнежа. Пълнежите ще бъдат два вида.

Първо разбийте сметаната с част от пудрата захар до добра плътност.

Намажете всяка палачинка с крема на слой с дебелина 2-3 мм.

Увийте ги на руло и ги пъхнете във фризера за 10-15 минути.

Докато чакате, пригответе втория пълнеж от извара: Залейте желатина с вода (4-5 супени лъжици, вижте инструкциите на опаковката) да набъбне, след което го разтопете на водна баня. Добавете към изварата, останалата пудра захар и пасирайте хубаво до гладка, фина смес. Остава да добавите стафиди (предварително накиснати) и пълнежът е готов.

Нарежете замразените палачинкови рулца на еднакви части (шайби), по 1 см всяка.

Вземете форма с пръстен (с диаметър 18 см) и на дъното поставете една цяла палачинка.

По стените на формата подредете нарязаните на колелца палачинки. Направете 2 реда от тях, които ще са борд на тортата.

В центъра разпределете пълнежа с извара и отгоре подредете останалите палачинкови рулца.

Пъхнете тортата във фризера поне за 1 час.

Украсете по желание и хапнете с кеф!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft