Нищо не може да бъде по-голямо от удоволствието от топла крем супа през есента, която току-що сте приготвили и е готова да ви загрее по време на дъждовните дни. Но въпреки супата липсва още едно нещо - миризмата на прясно приготвено горещо хлебче.
Тази комбинация звучи страхотно, а е лесно може да я подготвите и съчетаете като сложите супата в хлебчето
Ето как можете да направите това:
1 лъжица суха мая
1 супена лъжица кафява захар
1 ¼ хладка вода
3 Чаши бяло брашно
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сол
Загрейте фурната на 200 градуса. В тиган сложете хартия за печене. В голяма купа смесете заедно: маята, захарта и водата. Оставете ги да поседят около 5 минути. Смесете останалите съставки във водата, докато не получите компактна смес. Измесете тестото и от него направете топка, а след това я поставете в тавата.
Тавата покрийте с кърпа и я поставете над фурната, която сте загрявали около 25 минути.
След това извадете тестото от съда и го разделете на 4 равни части и от всяка от тези части направете малка топка.
Топките поставете в тавата и нанесете малко зехтин на тях. С остър нож разрежете във формата на буквата "Х".
Пече се във фурната около 25 до 30 минути, докато не получат златист цвят.
За да сервирате супа в тях, отрежете горната част на хлебчето и извадете вътрешната част.