Вкусен тиквеник за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкусен тиквеник за Бъдни вечер
Вкусен тиквеник за Бъдни вечер
8494
Източник: готвач бг
Вкусен тиквеник за Бъдни вечер
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

брашно - 500 г

вода - 250 мл

сол - 1 щипка

олио - 180 мл

бакпулвер - 1 пакетче

захар - 200 г

орехи - 150 г

канела - 1 ч.л.

вода - 100 мл

пудра захар - 50 г

тиква - 1.5 кг

Начин на приготвяне:

Изпечете почистената тиква в умерена фурна. Претрийте я на пюре и я изпъжете в 30 мл олио и малко вода, след което я объркайте със 100 мл вода и захарта.

Бъркайте сместа, докато се сгъсти. След като се охлади, добавете натрошените орехи.

От двойно пресятото брашно, солта, 150 мл олио, водата и бакпулвера омесете тесто, което се разделя на 2 части и от всяка се разточва дебела кора с големина колкото дъното на тавата. 

Едната кора сложете в подмазнената тава, отгоре разпределете плънката и отгоре покрийте с втората кора. Притиснете краищата на двете кори. Изпечете тиквеника за Бъдни вечер в умерена фурна. След като се охлади, го нарежете на парчета и го поръсете с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft