Вкусна баница със спанак
28 Октомври 2014
32454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1000 грама тънки кори за баница
500 грама спанак
щипка сол
400 грама сирене
20 милилитра прясно мляко
40 милилитра олио
200 милилитра извара
4 яйца
Спанакът се измива, прецежда и осолява на вкус. След това се оставя да престои, след което се нарязва на тънки ивици. След това се смесва със сиренето, изварата и яйцата. Ако е необходимо, се добавя сол.
В намазана тава се поставят две кори, нагъват се, поръсват се с олио и част от плънката.
След това отново се поставят две кори, малко олио и плънка. Процедурата се повтаря, докато се изчерпат корите и плънката. Горните две кори не се нагъват.
Баницата се поръсва с олио, залива се с мляко и се пече в загрята фурна. Сервира се топла.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари