Вкусна змия от кроасани

вход през zajenata.bg
Вкусна змия от кроасани
admin
Добавена от: admin
5518
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка замразени кроасани
брашно за поръсване
4 с.л. горчица с подправки
280 гр. тънко нарязана шунка
280 гр. тънко нарязан салам (луканков)
280 гр. хамбургски салам
335 гр. настърган твърд кашкавал
течна сладкарска боя
3 жълтъка
2 цели карамфилчета
клечки за зъби
2 малки маслини с чушка
1 печена червена чушка (на ивици)

Загрейте фурната на 170 градуса. Покрийте тавичка с фолио. Намазнете фолиото.
Поръсете работния плот леко с брашно. Извадете размразените кроасани върху плота, без да ги разделяте. Прищипете ръбчетата им едно за друго, така че да се оформи лист тесто. Разточете го на дълъг четириъгълник. Намажете тестото с горчица, като оставите около 2 см. бордюр. Отгоре подредете различните видове месо в центъра, като оставяте по 2 см. от двата края. Покрийте месото със сирената. Завийте единия край върху плънката (по дължина). След това завийте отгоре другия и притиснете шева, така че да се запечата плънката. Разбийте единия жълтък леко с вилица и намажете върху тестото. Завийте тестото на две по дължина. Отново прищипете шева с пръсти, за да го запечатите. Притиснете с длани тестото, за да сте сигурни, че плънката е добре затворена и за да придадете еднаква дебелина на тялото на змията. Заострете единия край на тестото, за да оформите опашката. От другия край оформете кръглата главичка.
Разбийте останалите жълтъци и ги разпределете в 3 купички. Прибавете по малко оцветител във всяка купичка - каквито цветове предпочитате. С чиста четчица изрисувайте тялото на змията с оцветения жълтък. Прехвърлете тестото върху приготвената тавичка. Оформете на буквата "s", така че да изглежда все едно змията пълзи. Пъхнете 2 карамфилчета в главата за ноздри, а от маслините направете очички и ги закрепете върху главата с клечките за зъби. От ивиците чушка оформете езика на змията и по желание - уста. Изпечете в загрятата фурна за 25 минути, докато стане златисто-кафява и плънката се запече.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft