1 опаковка замразени кроасани
брашно за поръсване
4 с.л. горчица с подправки
280 гр. тънко нарязана шунка
280 гр. тънко нарязан салам (луканков)
280 гр. хамбургски салам
335 гр. настърган твърд кашкавал
течна сладкарска боя
3 жълтъка
2 цели карамфилчета
клечки за зъби
2 малки маслини с чушка
1 печена червена чушка (на ивици)
Загрейте фурната на 170 градуса. Покрийте тавичка с фолио. Намазнете фолиото.
Поръсете работния плот леко с брашно. Извадете размразените кроасани върху плота, без да ги разделяте. Прищипете ръбчетата им едно за друго, така че да се оформи лист тесто. Разточете го на дълъг четириъгълник. Намажете тестото с горчица, като оставите около 2 см. бордюр. Отгоре подредете различните видове месо в центъра, като оставяте по 2 см. от двата края. Покрийте месото със сирената. Завийте единия край върху плънката (по дължина). След това завийте отгоре другия и притиснете шева, така че да се запечата плънката. Разбийте единия жълтък леко с вилица и намажете върху тестото. Завийте тестото на две по дължина. Отново прищипете шева с пръсти, за да го запечатите. Притиснете с длани тестото, за да сте сигурни, че плънката е добре затворена и за да придадете еднаква дебелина на тялото на змията. Заострете единия край на тестото, за да оформите опашката. От другия край оформете кръглата главичка.
Разбийте останалите жълтъци и ги разпределете в 3 купички. Прибавете по малко оцветител във всяка купичка - каквито цветове предпочитате. С чиста четчица изрисувайте тялото на змията с оцветения жълтък. Прехвърлете тестото върху приготвената тавичка. Оформете на буквата "s", така че да изглежда все едно змията пълзи. Пъхнете 2 карамфилчета в главата за ноздри, а от маслините направете очички и ги закрепете върху главата с клечките за зъби. От ивиците чушка оформете езика на змията и по желание - уста. Изпечете в загрятата фурна за 25 минути, докато стане златисто-кафява и плънката се запече.