Необходими продукти
картофи - 1½ кг
пилешки пържоли - 2 бр.
гъбки печурки - 300 г
краве сирене - 300 г
кашкавал - 250 г
краве масло - ½ пакетче
зелен лук - 1 връзка
пресен копър - 3-4 стр.
чер пипер - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
сол - на вкус
Картофите се белят и нарязват на кубчета. Сваряват се добре и се намачкват. Прибавя се натрошеното вече сирене и нарязания на ситно копър. Разбърква се добре и се покрива равномерно дъното на тавата. В голям тиган се разтопява маслото и в него се запържва пилешкото месо нарязано на малки парчета. След това се добавя при него нарязаните на парчета печурки. След тяхната готовност се овкусяват със сол и черен пипер.
Добавя се нарязания на колелца зелен лук. Задушава се и той. Прибавя се червения пипер и се отстранява. Покриват се картофите с пишешкото и гъбите и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се в гореща фурна до запичане на кашкавала