Вкусна нуга торта с лешници
30 Юли 2015
4602
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За блата :
3 яйца
90гр захар
90гр брашно
малко масло
За плънката:
0,5л сметана
20гр желатин
200гр черен шоколад
150гр бял шоколад
150гр смлени печени лешници
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното и маслото. Сместа изсипете в намазана форма за торта и печете на 250 градуса.
Разбийте половината сметана, добавете половин разтворен желатин, разтопеният черен шоколад и половината от лешниците. Разбъркайте и нанесете плънката върху блата. Разбийте другата половина от сметаната, добавете желатин, останалите лешници и разтопения бял шоколад. Добре разбъркайте и нанесете върху първата плънка. Оставете тортата в хладилника за няколко часа добре да се стегне. Украсете по желание.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари