Мойте Рецепти
Ако и вие като нас обожавате рецептите с млади тиквички, то следващото предложение определено ще ви заинтригува:
1. В дълбок съд счупете яйцата. Разбийте с тел и добавете олиото.
2. В друга купа настрана разбъркайте брашното с бакпулвера и постепенно добавете сместа към разбитите яйца. През цялото време се разбърква, за да получите гладка и еднородна смес без бучки.
3. Междувременно настържете тиквичката. Посолете я и я оставете в цедка да се отцеди от излишната вода.
4. Кашкавала настържете също, а праза нарежете на дребни парченца.
5. В съда с яйцата добавете настърганата тиквичка (изстискайте я преди това хубаво с ръце от остатъчната вода), настъргания кашкавал и праза. Разбъркайте сместа и я изсипете в тавичка за печене. Поръсете със сусам и печете на 180 градуса 20-25 минути, след което я оставете още 5 минути след изключване на фурната.
6. Изпечения пай оставете да се охлади. Нарежете на парчета с размер по желание и поднесете с малко кисело мляко или сметана.