Вкусна рецепта за типична българска лятна манджа - Сованка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкусна рецепта за типична българска лятна манджа - Сованка
Вкусна рецепта за типична българска лятна манджа - Сованка
8913
Вкусна рецепта за типична българска лятна манджа - Сованка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сованката е традиционна и много вкусна гозба, която си заслужава да опитате!

Необходими продукти

2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 голям домат (или 400 г домати от консерва)
2 с.л. брашно за сгъстяване
1 ч.л.

червен пипер
1 ч.л. сушена ронена чубрица
сол на вкус
200 мл олио
300 мл вода

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязаните зеленчуци в мазнината до омекване, добавяме и доматите, червен пипер, чубрица.

Добавяме брашното, разбъркваме, доливаме вода, за да получим умерено гъст сос.

Оставяме да поври на умерен огън още 10 – 15 мин.

Към края на готвенето добавяме стритата сушена чубрица.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft