За основата:
1/2 ч.ч. масло
1/4 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. какао
1 бр. голямо яйце
1 ч.л. ванилия
2 ч.ч. (200 г) натрошени грахамови крекери или други сухи бисквити без вкус или сухар
1 ч.ч. кокосови стърготини
1/2 ч.ч. орехи
За плънката:
1/4 ч.ч. масло
2-3 с.л. мляко или сметана
2 с.л. нишесте Ванилия
1/2 ч.л. ванилия
2 ч.ч. пудра захар
За заливката:
115 г шоколад, нарязан
1 с.л. масло
За първия пласт: В тенджера на ниска температура се разтапя маслото. Разбиват се захарта и какаото на прах и постепенно и разбитото яйце. Разбива се до сгъстяване (1-2 минути). Тенджерата се премахва от котлона и съдържанието се смесва с ванилията, кокоса, орехите и крекерите. Изсипва се сместа в тавичка, покрива се и се охлажда в хладилник за около 1 час.
За плънката: Разтапя се маслото и се разбива с останалите съставки. Ако стане твърде гъсто за разстилане се прибавя още мляко. Със сместа се покрива първия пласт и се оставя в хладилник до втвърдяване (за 30 минути).
За повърхностния слой: Разтапят се шоколада и маслото в топлоустойчива купа поставена в тенджера с вряща вода. Изсипват се върху плънката. Отново се охлажда.
За да се разреже добре десертът, се оставя на стайна температура за 25 минути преди консумиране, за да не се разчупи шоколадът и се използва остър нож.