Това е тесто за еклери, само че приготвено по малко по-различен начин.
Могат да се пълнят с крем или плънка по желание, да се направят под формата на еклери или да се поръсят с шоколадови капки вместо захар - по всички начини са невероятно вкусни.
Първо се поставят водата, маслото, захарта и солта в тенджера на огъня.
Когато водата започне да ври, се дръпва от огъня и се излива цялото брашно наведнъж.
Разбърква се с дървена лъжица, докато се премахнат бучките.
След това се връща на огъня и се разбърква, докато тестото започне да се отлепва от дъното и се образува топка.
Сваля се от котлона и се оставя да изстине минутка-две.
След това в него се поставят яйцата едно по едно, като се бърка енергично, докато се поеме всяко следващо яйце.
Върху покрита с намазнена хартия за печене тавичка с малка чаена лъжичка се оформят купчинки.
Купчинките се поръсват със захар на гранули.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-30 минути. Не се отваря фурната, докато се пекат.
Вкусни залчета от тесто за еклери
27 Ноември 2015
6347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари