Съставки:
750 гр. пилешки крилца
½ чаена лъжичка чесън на прах
½ чаена лъжичка куркума
½ Пикантина
¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица зехтин
200 гр. галета
За соса:
100 гр. майонеза
3 червени чушки от буркан
сок от лайм
1 лъжичка оцет
½ чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Изплакнете пилешките крилца под течаща студена вода и ги подсушете с хартиена салфетка. В купа смесете чесъна, Пикантината, куркумата, черен пипер, сол и зехтин. Намажете хубаво крилцата с тази смес от подправки, сложете ги в една купа и ги оставете в хладилник да се мариноват поне един час.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Наръсете от всички страни пилешките крилца с галета. Поставете в тавата и печете в топла фурна 20 минути. След това ги обърнете и печете още 20 минути или докато получат златисто жълт загар.
Докато се печат крилцата пригответе соса. Смесете в блендер чушките, майонезата, сок от 1 лайм, лъжица оцет и сол на вкус.
Сервирайте ги със соса.