Вкусни, меки и пухкави банички с мая. Рецепта за всички любители на тестените изделия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкусни, меки и пухкави банички с мая. Рецепта за всички любители на тестените изделия
Вкусни, меки и пухкави банички с мая. Рецепта за всички любители на тестените изделия
100130
Вкусни, меки и пухкави банички с мая. Рецепта за всички любители на тестените изделия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви рецепта за страхотни банички с мая.

За приготвянето на тези банички ще са ви необходими следните продукти:

500 грама кори за баница по ваш избор 

4 яйца със стайна температура

1 супена лъжица захар

200 грама сирене 

400 грама кисело мляко със стайна температура

1 пакетче суха мая от 7 грама 

олио

2 равни супени лъжици брашно 

хартия за печене.

 

Вземете една купа и сложете в нея кисело мляко, брашно, захар и суха мая и разбъркайте леко. Оставете за 5-6 минути сместа и към нея добавете разбитите с вилица яйца и натрошеното на дребно сирене.

Налейте олиото в една купичка, за да ви е по- удобно. Всяка кора намажете много леко тук- там с олио и слагайте по 2-3 супени лъжици от сместа, като равномерно я разстилайте върху кората. Прегънете лявата и дясна страна на кората така, че да се срещнат в средата, след което навийте на стегнато руло вашите банички. Тази доза  се събира точно в тавата на фурната, затова я застелете с хартия за печене и подреждайте в нея рулцата.

Когато всички банички са готови с остатъка от сместа намажете отгоре. Ако желаете, може да сложите тук- там парченца краве масло. Оставете ги така за 10 минути докато загрее фурната. Печете на 180 градуса докато получат златист загар. Тези банички с мая са изключително вкусни, меки и пухкави, лакомство за малки и големи. 

В първата част ви показахме индивидуални банички, а сега ще ви обясним как със същата смес може да направите и цяла баница.

 

Продуктите са същите. Подмазвате много леко тавичката, в която ще печете баницата. Слагате първата кора, отново с четка намазвате тук- там с олио и 2-3 лъжици от приготвената смес. Поставяте отново кора, малко мазнина и от сместа и така докато свършите всички кори. Нарежете така приготвената баница на желаните от вас квадрати и с остатъка от сместа намажете добре най- горната кора. Изпечете в предварително загряна фурна до готовност. След като я извадите от фурната ако желаете може да наръсите баницата с малко вода и захар, след което я покрийте с кърпа за около 15- 20 минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft