Загрейте фурната на 200 градуса. В тенджера сварете ориза.
Междувременно в тиган загрейте олиото на средна температура за около минута. Пуснете вътре лука и го запържете 10 - 12 мин., колкото да омекне. Добавете каймата, джоджена, канелата, ¼ чаена лъжичка сол и прясно смлян черен пипер. Варете 5 - 6 минути, докато каймата изгуби розовия си цвят и от време на време разбърквайте. Добавете още малко джоджен.
Докато се готви каймата, разполовете доматите. Извадете сърцевината и семките. Запазете по-голямата част от вътрешността за друга рецепта, а една част смесете с ориза, сиренето и задушеното говеждо. Разбъркайте добре, за да се получи еднородна смес. С нея напълнете половинките домати, похлупете с капачетата и върнете във фурната за още 5-10 минути.