За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Вкусни свински ребърца на фурна - месцето става сочно и крехко, а глазурата е пикантна. По-вкусни едва ли сте опитвали!
Вкусни свински ребърца на фурна - месцето става сочно и крехко, а глазурата е пикантна. По-вкусни...
22 Април 2016
114115
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Ястия с месо
Вкусни свински ребърца на фурна - месцето става сочно и крехко, а глазурата е пикантна. По-вкусни едва ли сте опитвали!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1-1,5 кг. свински ребра
1 голяма лъжица кафява захар
1 голяма лъжица пушен червен пипер
1 голяма лъжица горчица на прах
1 скилидка ситно настърган чесън
сол на вкус
Освен това:
3-4 супени лъжици сос барбекю
Отстранете ципата на ребрата и ги намажете хубаво със смес от подправките. Поставете ги в тавичка за печене, добавете 150 мл. вода, покрийте хубаво с фолио и ги поставете в предварително загрята фурна на 170 градуса. Печете ги така в продължение на 2,5-3 часа или докато месото започне да се отделя от костите. Останалата течност от тавичката излейте. Готовите ребра намажете със сос барбекю.
Приготвени по този начин може да изпечете ребрата на скара или във фурната на 220 градуса без вентилатор за 20-30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари