Меки, сочни и топящи се в устата сиренки, оригинални на вид и подходящи за всякакви поводи.
Приготвянето им е лесно:
1. Съставките за активиране на маята се смесват и сместа се оставя да втаса.
2. В дълбок съд се поставят брашното, олиото, млякото, лъжичка сол и втасалата мая. Всичко се обърква хубаво с ръка, при необходимост се добавя още малко брашно (в зависимост от влажността на брашното), за да се получи нелепкаво тесто.
3. Приготвя се плънката: разбиват се яйцата, добавя се настърганото сирене (или извара), но сместа трябва да бъде гъста, за да изтече при печенето.
4. Тестото се разделя на 16 топки, които веднага се обработват. Всяко топче леко се сплесква с ръка, а след това с точилка се разточва на кръгла кора, върху която се поставя малко от плънката, затваря се като пакет, обръща се на другата страна, сплесква се леко и се резва на 6 места отстрани (виж снимката).
5. Когато всички топки са обработени и подредени в тава за печене, фурната се пуска да се загрее на 200 градуса, а през това време цветчетата втасват.
6. Преди печене се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам, кимион и се пекат 20-25 минути в зависимост от фурната.