Брашното поставете в дълбок съд и направете кладенче в средата. Натрошете маята вътре, добавете захарта и поставете малко хладка вода. Разбъркайте, покрийте с кърпа и оставете така, докато маята шупне.
Добавете солта, маслото и останалата част от водата и омесете средно меко тесто, което да не залепва по ръцете. Тестото месете около 10 минути. Оставете хубаво да втаса (около 1 час).
След като втаса, разделете го на 15 топки. Ако искате по-големи хлебчета, разделете на по-малко топки.
Придайте на всяка топка овална форма и поставете в тава върху хартия за печене. Отгоре клъцнете с остър нож, покрийте с кърпа и оставете да втасват.
Фурната включете на 200 градуса да загрява, а в долната й част поставете огнеупорен съд с вода. Когато хлебчетата втасат, а през това време фурната се е загряла и водата в нея е завряла, намажете ги с белтък, в който сте добавили водата.
Печете 20-ина минути на 200 градуса и около 4-5 мин на 225 градуса, колко да се зачервят хлебчетата. Внимавайте, през цялото време докато се пекат в съда да има достатъчно вода, която да ври.