120 грама пълномаслено сирене
2 супени лъжици студено пресован зехтин
1 малка глава нарязан чесън
1 супена лъжица пресен босилек (или 1 чаена лъжичка сух)
½ чаена лъжичка сух риган
¼ чаена лъжичка сол
прясно смля черен пипер
25 гр. настърган пармезан
220 гр. моцарела, тънко нарязана на парчета
8 средни филийки тънко нарязан хляб
1 голяма глава чесън, обелена и нарязана на половина
масло
В малка купа смесете рикотата, зехтина, нарязания чесън, босилека, ригана, солта и черния пипер. Сложете сместа в хладилника да престои поне един час (или до 24 часа), за да се смесят добре ароматите и да се създаде уникалния вкус.
Сложете филийките върху дъска с нож за масло нанесете равномерно сместа на всички 8 филийки.
Покрийте с филийките моцарела 4 от парчетата хляб, отгоре наръсете с пармезан и затворете с останалите 4 филийки като сандвичи.
Външната страна на сандвичите натрийте с отрязания чесън и след това намажете добре с масло от двете страни.
В тиган на умерен огън сложете сандвичите и ги запечете, като завъртате често, за около 10 минути или докато хлебчетата получат златисто-кафяв цвят, а сиренето се разтопи приятно.