В малка тавичка намажете маслото. След това всяка филия хляб намажете с конфитюр и подредете един слой намазани филии в тавичката. Върху тях поръсете малко от стафидите, а след това подредете още един ред филийки и върху тях - оставащите стафиди. Яйцата и жълтъците хубаво разбийте със захарта, докато побелеят. След това добавете сметаната, ликьора и млякото. Смесете добре и излейте течността върху съдържанието в тавата. С лъжица леко натиснете хляба надолу, за да попие течността, оставете 15 - 20 минути да престои, след което изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути, докато сладкишът стане златист отгоре.
Когато се изпече, извадете, оставете малко да се охлади и намажете с останалия конфитюр. Сервирайте го охладен, поръсен с пудра захар и разбита сметана.
Съвет:
Ако нямате франзела, може да използвате всеки тип бял хляб, който имате у дома си. Същото се отнася и за конфитюра, стафидите и ликьора. Персонализирайте рецептата според това, което имате у дома.